Kunstenaars Centrum Nieuwegein

Het KCN is een vereniging van kunstenaars uit Nieuwegein en omstreken en beschikt over een eigen galerie waar regelmatig exposities gehouden worden. Met de galerie en andere activiteiten, zoals workshops en een open atelier, streeft het KCN ernaar een ontmoetingsplaats te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en een platform te bieden om kunst onder de aandacht te brengen van het publiek.

Naast exposities in de eigen galerie, organiseert het KCN ook kunstactiviteiten bij bedrijven en instanties. Ook is KCN regelmatig betrokken bij kunstactiviteiten en kunstprojecten, waaronder de jaarlijkse Kunstmarkt Nieuwegein. Tevens biedt KCN scholen en bedrijven de kans om de galerie in groepen te bezoeken buiten de gebruikelijke openingstijden. De galerie is gelegen in de oude brandweerkazerne aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas te Nieuwegein.

Het KCN is een vereniging. Dit houdt in dat het KCN bestaat dankzij de inzet van leden, de contributie en dankzij de bijdragen van donateurs en sponsors. Als vereniging zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden en donateurs om de vereniging vorm te geven en te ondersteunen