Foto: Jan Donders

In Rijswijk werd ze geboren en nadat ze jaren op de Veluwezoom had gewoond streek ze met man en kinderen neer in Nieuwegein. Daar ontdekte ze het schilderen als creatieve uiting en kreeg ze, aangemoedigd door cursussen, diverse schildertechnieken onder de knie. In haar werk is de ruim 25 jaar creatieve ervaring goed zichtbaar. 
Werkte ze in het begin nog "vaag realistisch", naarmate haar kennis en ervaring in structuren groeide werd haar werk steeds abstracter. De laatste tijd heeft ze mixed media ontdekt en is daarmee uitgegroeid tot een zeer veelzijdig kunstenaar.

Wat is je discipline en hoe kom je ertoe om die kunstvorm te kiezen?
Ik heb mijn hele leven van creatieve activiteiten gehouden en ben in het begin van de jaren 90 begonnen met schilderen. Hierbij aangemoedigd door cursussen die ik volgde bij Noor van Os. Eerst aquarelleren en later andere teken- en schildertechnieken. In het begin waren mijn schilderijen vooral vaag realistische mensengroepen. In de loop der jaren ging ik steeds abstracter werken en ook veel meer in de richting van mixed media.
Het schilderen heeft de laatste jaren een grote impuls gekregen door 3 jaar cursussen “abstract schilderen” bij Rolina van Vliet. Daar heb ik veel geleerd over opzet en ontwerp van werk en het gebruik van materialen en technieken.

Wat inspireert je waardoor je kunst ontstaat?
Mijn inspiratie haal ik vooral uit mijn directe omgeving. Vormen en structuren om mij heen komen terug in mijn schilderijen.

Wat is voor jou kunst?
Kunst is voor mij een uiting van creativiteit. Het maakt het leven een stuk mooier, een echte verrijking.
Sinds ik 3 jaar geleden gestopt ben met werken kan ik helemaal opgaan in het werk, maar ook in tentoonstellingen, open atelierroutes en kunstmarkten. Een heerlijke afwisseling van dingen, maar allemaal samenhangend met kunst.

Heb je een eigen werkplek/atelier?
We hebben 3 jaar gelden het huis uitgebouwd. Ik heb sindsdien mijn eigen atelier/tuinkamer. Een heerlijke lichte plek, waar ik heel fijn kan schilderen, vaak met klassieke muziek op en als het kan in de zomer de tuindeuren open.

Welk (eigen) werk is je het meest dierbaar?
Het meest dierbaar zijn 2 werken. Dit vierkante schilderij met het mes gemaakt, vanwege de rust en kracht tegelijk, maar ook de structuur en kleur. Het dateert uit 2015, kijk ik er iedere dag naar en vind het nog steeds heel mooi.
Verder “Mijn Muze”, gemaakt voor een ledenexpositie van KCN. In dit schilderij komt voor mij alles samen, de mensfiguren waar ik ooit mee begon, maar ook de structuren waar ik tegenwoordig veel mee werk.

Welke kunstenaar/kunstwerk bewonder je het meest?
Liesbet Optendrees, een echte materieschilder, vind ik prachtig werk maken. Ik heb een workshop bij haar gevolgd en ik ben erg onder de indruk van haar werk.

Sinds wanneer lid van KCN?
In ben sinds januari 2016 lid van KCN. Het is erg leuk om contact te hebben met andere kunstenaars, hun exposities te bezoeken en met elkaar van gedachten te wisselen.

Welcome to our website

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.