Ze is een autodidact, maar wel één die cursussen volgt om verder te komen met haar techniek. Ze uit haar gevoel via het penseel en het doek. Haar inspiratie haalt ze uit de schoonheid van de natuur. Daarnaast is zij de drijvende kracht achter het succesvolle KCN City Summer project.  

Wat is voor jou kunst?
Kunst is voor mij het op een creatieve wijze uiten van je gevoel. Dat kan op zoveel manieren. Voor mij is dat het penseel, het doek en mijn gevoel: dé combinatie voor het creëren. Schilderen is voor mij het telkens weer ontdekken van mijn omgeving. Kleuren mengen, vormen zoeken en vinden, jezelf laten gaan met oog voor techniek.


Wat is je discipline en hoe kom je ertoe om die kunstvorm te kiezen?
Mijn vader heeft mij geïnspireerd om te gaan schilderen. Het schilderen heb ik mijzelf aangeleerd, maar om verder te komen heb ik een aantal gerichte cursussen gevolgd op het gebied van aquarelleren en schilderen met acrylverf. Meestal schilder ik realistisch. Dat is niet echt een keuze geweest, het is meer zo ontstaan.


Welk (eigen) werk is je het meest dierbaar?
Dat zijn er 2. Alleerst is dat "Bouvardia in vaas" omdat het mijn eerste aquarel is die ik heb geëxposeerd.
Daarnaast zou ik "Pont d’arc" willen noemen. Dit schilderij is inmiddels meer geworden voor mij dan alleen een vakantieherinnering. Het betekent voor mij ook het vervolgen van je levensweg. Nu en dan stoppen om na te denken, herinneringen op te halen, terug en vooruit te kijken en weer door te gaan om nieuwe inspiratie op te doen.


Welke kunstenaar/kunstwerk bewonder je het meest?
Ik bewonder meerdere kunstenaars/kunststijlen: oude meesters, impressionisme en moderne kunst.
Maar in het bijzonder raakt mij "De oogst" van Vincent van Gogh.
Ben al een aantal keren naar het Van Gogh museum geweest. Bij een van mijn bezoeken stond ik vanwege de drukte wat verder weg van de schilderijen en ineens viel mijn blik op dit schilderij. De weidsheid van het landschap, de broeierigheid van de zomer en de noeste arbeid van de boerenlui komen voortreffelijk tot uiting.


Hoe ziet je werkplek eruit?
Een vaste werkplek heb ik niet. Ik houd enorm van afwisseling en ik ben dan ook altijd op zoek naar een fijne plek die past bij het werk dat ik op dat moment creëer.