Ad Witte, Fotograaf


Geboren in IJmuiden en getogen in Delft.
Aan de Design Academy Eindhoven het diploma “Productontwerpen 1980” behaald. Getrouwd met Jenneke Penning. 3 kinderen die niet meer thuis wonen. Werkzaam bij ABB, een grote technische multinational waar kunststof producten voor de elektro-installateur worden ontworpen.


Wat is voor jouw kunst?

Kunst is voor mij alles wat mensen maken dat niet nodig is voor het bestaan, en daarom onmisbaar voor de mensheid.

Wat is je discipline?
Ik ben fotograaf. De kennis die ik bij de Design Academy heb opgedaan, gebruik ik ook voor mijn hobby. Vanaf het moment dat ik met klasgenoten op fototocht ging, ben ik “gevallen” voor het fotograferen. Ik heb toen ook gelijk mijn eerste spiegelreflex camera gekocht. 
In 1992 ben ik lid geworden van Fotogein en daar heb ik mijn kijk op fotografie verder ontwikkeld met cursussen en wedstrijden.In 2003 heb ik het predicaat BMK (Bonds Meester Klasse) behaald en dit jaar (2016) ben ik Nederlands kampioen natuurfotografie geworden bij de amateurs.

Heb je een eigen atelier?
Mijn werkplek is de huiskamer in de computerhoek met printer en scanner.Verder heb ik nog een hobbykamer met ladekasten, plak en knip benodigdheden, lijsten en verpakkingsmateriaal.

Waar vind je je inspiratie?
De natuur inspireert mij het meest; ik ben graag buiten waar ik wandel of fiets en zo ervaar ik de natuur en het weer en dan probeer ik mooie momenten en dingen die mij boeien vast te leggen.
Achter de computer beleef ik de momenten opnieuw en probeer ik ze nog te versterken met de fotobewerkingsprogramma's. Misschien wil ik de richting van meer abstracte fotografie op.

Op welk werk ben je het meest trots?
Een foto genomen vanaf de toren van Veere in de richting van Middelburg, met op de achtergrond Vlissingen en op de voorgrond mooi stuk bos.

Welke kunstenaar en/of kunstwerk bewonder je het meest?
Voor mij is dat Jacob Isaacksz. van Ruisdael met het werk “Gezicht op Haarlem uit het noordwesten” met de blekerijen op de voorgrond.
Hij schildert prachtige landschappen ook in portret vorm.

Sinds wanneer ben je lid van KCN?
In 2001 ben ik lid geworden van het KCN om een plek te krijgen waar ik mijn foto's kan exposeren en om kunstenaars te ontmoeten van andere disciplines.

Een foto genomen vanaf de toren van Veere in de richting van Middelburg, met op de achtergrond Vlissingen en op de voorgrond mooi stuk bos.

Jacob Isaacksz. van Ruisdael, “Gezicht op Haarlem uit het noordwesten”

Mijn werkplek is de huiskamer, computerhoek met printer en scanner.