"Kunst in het bijzonder"


Op 1 april a.s. gaat een zeer bijzondere expositie van start, georganiseerd door een van de leden van KCN, Pien Mandersloot en haar leerlingen van VSO-STIP.

VSO-STIP is een speciale school voor voortgezet onderwijs, waar ongeveer 300 leerlingen zitten in de leeftijdscategorie van 12 tot 20 jaar, met een verstandelijke beperking. 
Iedere leerling kan onderwijs volgen op zijn/haar eigen niveau en wordt opgeleid voor een praktische werkplek waar meer of minder begeleiding aanwezig is. 

In de school is o.a. een groot atelier waar Pien vier dagen in de week les geeft aan leerlingen die interesse hebben in creatieve vakken. Veel van de leerlingen die in het schoolatelier de lessen gevolgd hebben stromen uit naar een creatieve werkplek. Dit kan een atelier zijn maar ook een dagbestedingsplek waar o.a. creatieve werkzaamheden worden aangeboden.

Alle leerlingen van Pien hebben meegewerkt aan deze expositie. Er zijn objecten te zien van papier-maché, klei en een aantal schilderwerken.

Het bijzondere van deze expositie is dat er ook leerlingen/kunstenaars aan het werk zijn in de galerie tijdens de expositie en eventueel iets over hun werk kunnen vertellen.

Een goede reden om deze "Bijzonder Kunst" te komen bekijken.

Kom naar de opening op zaterdag 1 april om 15.00 uur.
De opening wordt ingeleid door Henk Satijn, voorzitter KCN.

De expositie is te zien van 1 april  t/m zondag 9 april in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, 

Kerkstraat 38, Nieuwegein. Geopend op zater- en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.


Impressie van de opening


Impressie van de werken