Retrospect

Met deze expositie willen de leden van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein hun in april overleden erelid Nini Nagy eren.

Van zaterdag 3 t/m zondag 18 november 2018 is een overzicht van het werk van deze Nieuwegeinse beeldend kunstenaar te zien in de galerie aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas.

De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.


Nini NagyNini is geen onbekende in Nieuwegein en omgeving. Velen hebben door haar kunst leren waarderen en vele cursisten heeft zij "de kunst" mogen bijbrengen. Wat betreft haar werk, is zij het best te omschrijven als graficus. Zij heeft met vele, vaak opvallende technieken gewerkt, zoals linoleumsneden en droge-naaldetsen. Vaak bedrukt ze doeken, foto's of eigen werk en brengt details aan met inkt. Ze heeft ook veel met collagetechnieken gewerkt. Geboren in Rotterdam, heeft zij haar opleiding genoten bij Artibus in Utrecht en bij Isstván Szönyi Freishule Bildende Künste in Zebegény, Hongarije.

Zij is al vanaf de oprichting in 1991 lid geweest van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, het kunstenaarscollectief dat is gevestigd aan de Kerkstraat in Jutphaas. Als het schilderen haar moeilijk begint af te gaan, besluiten de leden haar begin 2017 te benoemen tot erelid, hetgeen gepaars is gegaan met de uitreiking van een prachtige oorkonde.

Devingergodsb