Expositie Kunst & Mode | Willy Begeman-van Zijl en Malhsjid Djalinoes

23 juni tot 15 juli 2018


Willy Begeman-van Zijl woont al meer dan veertig jaar in Nieuwegein en na jaren van kleding naaien, quilten en dergelijke is zij in de ban geraakt van tekenen en schilderen. In 2006 heeft zij haar eerste schilderij voltooid en daar heeft zij zo veel voldoening van gehad, dat ze niet meer is te stoppen. Haar werk is voornamelijk realistisch. De kroon op dit werk is dat haar schilderij van Maxima gedurende drie maanden op de expositie in het Codamuseum in Apeldoorn heeft mogen hangen. Tijdens deze expositie leren we ook een andere kant van haar kennen: bruidsjurkren en avondkleding.

Mahsjid Djalinoes is geboren in Teheran en werkt sinds een aantal jaren als kunstenares in Nederland. Het Realisme en Kubisme typeren naar werk. Zij wekt sterk vanuit haar gevoel en laat zich inspireren door verhalen uit haar leven. Zo zijn de werken gemaakt net na haar vlucht uit Iran erg donker en treurig, maar in haar recentere werk immer vrolijk en kleurrijk. In Nederland begonnen als tandartsassistente, is Mahsjid kunstenaar van beroep. Naast een hoe productie aan werken, geeft zij schilderlessen en is werk van haar vaak te zien op exposities door heel Nederland.

Dat beide kunstenaars goed met elkaar kunnen samenwerken, is terug te vinden op de wanden van het "kleine" Cityplaza in Nieuwegein en bij de "Kids Art Club", bedoeld om kinderen op eenvoudige wijze kennis te laten maken met de (schilder)kunst.